Blog

Ravinto ja lepo

Kuntosaliharjoittelussa ravinnolla ja levolla on merkittävän suuri osuus jotta päästäisiin haluttuun lopputulokseen. Elimistö ja lihakset tarvitsevat polttoainetta jotta pystyvät suorittamaan harjoitukset väsymättä läpi ja harjoituksen jälkeen on sitten palauttavien juomien ja proteiinin vuoro. Lepo taasen on se jota lihakset tarvitsevat palautuakseen harjoituksesta ja lihaksethan kasvavat myöskin levossa joten levon merkitystä ei voi väheksyä kuntosaliharjoittelusta puhuttaessa. Tämän vuoksi monet suosivat lihasryhmäkohtaisia treenejä jotta eri lihasryhmät pääsevät palautumaan riittävän hyvin ennen seuraavaa treenikertaa.

Kovaa treenatessa ruokavaliolla on entistä suurempi merkitys. Kaikki ihmiset ovat erilaisia aineenvaihdunnasta ja ruumiinrakenteesta lähtien joten ammattilaisen laatima ruokavalio antaa parhaan mahdollisen edellytyksen saada tarvittavat ravintoaineet.

Pääsääntöisesti suositaan pitkiä hiilihydraatteja kuten täysjyväviljaa, kasviksia ja vihanneksia.Vältetään niin sanottuja nopeita hiilihydraatteja kuten sokeria. Ruokailussa pitää huomioida myös ruokailukertojen määrä. Onkin suositeltavaa syödä usein ja vähentää annoskokoa kuin tankata kerralla liian suuri annos.

Proteiini, rasvat ja hiilihydraatit oikeassa suhteessa kuuluvat kuntosaliharjoittelijan terveelliseen ruokavalioon. Hyviä proteiinin lähteitä ovat kananmunat, kana, maitorahka, raejuusto, kala, liha,

pähkinät jne. Hyviä hiilihydraatteja taasen saa Kokojyvätuotteista, tummasta riisistä, kasviksista ja vihanneksista. Kovien rasvojen käyttöä tulisi välttää ja suurimman osan tarvittavasta rasvasta tulee ruoan mukana.

Normaalin ruoan lisäksi kuntosalitreenaaja tarvitsee myös lisäravinteita kuten proteiinia jotta tarvittava saanti turvataan.

fusion