Blog

Pidä huolta hyvinvoinnistasi myös Macbookilla työskentelyn lomassa

Tietokoneella työskentely varsinkin säännöllisesti ja pitkiä aikoja voi johtaa esimerkiksi siihen, että niska kipeytyy ja päätä alkaa särkeä. Tällöin on syytä kiinnittää huomiota erityisesti omaan istuma-asentoon, pyrkiä pitämään ryhti oikeana ja ennen kaikkea muistaa pitää riittävästi taukoja työskentelyn lomassa esimerkiksi tekemällä lyhyitä pyrähdyksiä kotona tai pihalla sekä venyttelemällä.

Macbook Pro tekee tietokoneella työskentelystä sulavampaa

Oletko jo tilannut paljon puhutun Macbook Pro Retina 13 –tietokoneen mResellin verkkokaupasta? Nämä valtuutettujen Apple-teknikkojen testaamat ja tarkastamat laitteet ovat usein uudenveroisia, mutta hinnaltaan huomattavasti uutta edullisempia! Monet tietävät, että tehokkaalla prosessorilla ja tarkalla resoluutiolla varustetut Macbook Pro –tietokoneet ovat mitä parhaimpia tietokoneita työskentelyyn.

Kaikki eivät kuitenkaan ole valmiita maksamaan kyseisestä mallista täyttä hintaa. Voitkin tilata kätevästi käytetyn Macbook Pro –tietokoneen mResellin verkkokaupasta, joka on erikoistunut myymään käytettyjä Applen laitteita edulliseen hintaan. Voitkin hankkia turvallisin mielin seuraavan Macbook Pro –tietokoneen suoraan tästä verkkokaupasta, sillä saat tietokoneelle 12 kuukauden käyttöturvan mahdollisia järjestelmävikoja vastaan sekä 14 päivän täyden palautusoikeuden.

Näin pidät huolta hyvinvoinnista myös Macbookilla työskentelyn lomassa

Vaikka Macbook Pro –tietokoneella työskentely on huomattavasti mukavampaa kuin monella muulla tietokoneella, muista pitää tasaisin väliajoin myös taukoja. Asiantuntijat suosittelevat, että jokaista istuttua puolta tuntia kohden sinun tulisi liikkua viisi minuuttia.

Voit vaikkapa kävellä postilaatikolle hakemaan postia, pestä pyykkiä tai tehdä lyhyen pyrähdyksen oman korttelin ympäri. Tärkeintä on, että annat kehon liikkua. Jos minipyrähdykset puolen tunnin välein katkaisevat ikävästi keskittymisesi töitä tehdessä, voit myös kerryttää aikaa niin, että nouset ylös tuolilta tunnin välein ja liikut 10 minuutin ajan.

Voit lisäksi vähentää istumiseen kulutettua aikaa tekemällä töitä Macbookillasi välillä myös seisten. Aseta tietokone tällöin korkeammalla alustalle niin, että pystyt tekemään sen edessä töitä seisten. Täyttä kahdeksaa tuntia sinun ei onneksi tarvitse seistä, mutta muutama minuutti töitä tehden seisomalla voi tehdä jo keholle ihmeitä.

Tämän päivän aktiivisuusrannekkeet ja älypuhelimet voivat myös auttaa sinua pitämään kiinni säännöllisistä tauoista. Monet ihmiset kantavat älypuhelintaan mukana kaikkialle ja aktiivisuusrannekkeitakin alkaa näkyä monen kädessä yhä enemmän.

Mikä parasta, voit kätevästi synkronoida älypuhelimesi toiminnot myös Macbook-koneellesi, jolloin näytölle voi napsahtaa muistutuksia aika ajoin merkkinä siitä, että sinun on aika nousta tuolilta hetkeksi ylös. Juuri tällaiset toiminnot ovat erityisen käteviä niille ihmisille, jotka paneutuvat työhönsä hyvin keskittyneesti eivätkä välttämättä huomaa, miten nopeasti aika voi kulua!

Pienillä teoilla suuria vaikutuksia

Kun muistat jaloitella edes muutaman kerran työpäivän lomassa ja harrastat riittävästi vapaa-ajalla myös liikuntaa, voit auttaa laskemaan istumisen aiheuttamia terveysriskejä merkittävällä tavalla. Koska seisominen kuluttaa energiaa enemmän kuin istuminen, pienet pyrähdykset pitkin päivää voivat auttaa sinua myös painonhallinnassa.

Tutkimusten mukaan myös istumisen välillä pidetyt tauot voivat auttaa lievittämään esimerkiksi paljon tietokoneella työskentelevien tyypillisiä niska- ja hartiaseudun vaivoja. Pyri toki taukojen lomassa kiinnittämään tarkempaa huomiota myös työasentoon, sillä reippaat jaloittelut eivät välttämättä edistä hyvinvointiasi, jos röhnötät huonossa asennossa suurimman osan päivästä.

fusion