Blog

Näin valitset oikeat urheiluliivit monipuoliseen liikuntaan

Jos lukuisten naisten ongelmana on ollut jo pitkään vääränlaiset rintaliivit, miten on sitten urheiluliivien laita? Totuus on se, että suurin osa naisista harrastaa liikuntaa myös vääränkokoisissa urheiluliiveissä. Ei siis kannata unohtaa, että liikunnan aikana sekä pienemmille että suuremmille rinnoille on kuitenkin tarjottava riittävästi tukea – ja jopa paremmin kuin arjen jokapäiväisissä menoissa.

Miksi hyvät urheiluliivit ovat tärkeät?

Laadukkaat urheiluliivit ovat jokaisen liikuntaa harrastavan naisen tärkein liikuntavaruste. Sen lisäksi, että oikeanlaiset urheiluliivit tekevät liikunnan harrastamisesta mukavampaa, ne tukevat rintoja liikkeen aikana ja ehkäisevät rintojen venymistä ja kipeytymistä.

Onkin hyvä pitää mielessä, että vääränlaiset urheiluliivit voivat tehdä rinnoille todellista haittaa. Jos liivit eivät istu kunnolla, rinnat voivat liikuntasuorituksen aikana venyä, jolloin niihin voi tätä kautta ilmestyä pahimmassa tapauksessa jopa raskausarpia. Ihon venymisen lisäksi riittävän tuen puute voi johtaa ryhdin heikentymiseen ja tätä kautta aiheuttaa kipua niskan, hartioiden ja selän alueella.

Koska rinnat koostuvat rasvasta ja rauhasista, eikä niissä ole lihaksia, on tärkeää, että niitä pyritään tukemaan parhaalla mahdollisella tavalla. Vaikka rintojen sidekudokset venyvät ajan mittaan luonnollisesti, eikä tätä prosessia ole mahdollista estää kokonaan, käyttämällä oikeanlaisia urheiluliivejä on mahdollista varmistaa, että sidekudosten venyminen on mahdollisimman hidasta.

Parhaimmat urheiluun tarkoitetut urheiluliivit on valmistettu kestävästä ja teknisestä materiaalista, jonka ansiosta iho hengittää myös liikunnan aikana. Esimerkiksi ruotsalaisen aimn.fi-verkkokaupan tarjoamat urheiluliivit on valmistettu laadukkaista hengittävistä materiaaleista, jotka poistavat hikeä ja kosteutta iholta tehokkaasti. Oikeanlaisten urheiluliivien ansiosta olo ei muutu kovankaan treenin aikana tukalaksi, jolloin harjoittelu sujuu tehokkaammin.

Valitse oikea koko

Hyvin harva nainen tietää oikean rinta- ja urheiluliivien kokonsa. Näin ollen liiviostoksilla kannattaa kääntyä rohkeasti myyjän apuun.

Oikeankokoiset urheiluliivit tunnistaa siitä, että ne peittävät huolellisesti sekä rintakehän että rinnat. Lisäksi niiden tulee olla napakat, eli rintojen ei tule hölskyä ja liikkua liiveissä liikuntasuorituksen aikana. Tätä voi esimerkiksi testata jo suoraan sovituskopissa pomppimalla paikoillaan – jos rinnat hölskyvät liivien sisällä, kyseessä on väärä koko.

Urheiluliiveissä kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti rinnanympärysnauhaan, kuppien materiaaliin sekä olkaimiin. Toisin kuin tavallisten rintaliivien kohdalla, urheiluliivien tulisi joustaa ja venyä mahdollisimman vähän. Niiden on siis tunnuttava päällä. Niin hullulta kuin se voi aluksi kuulostaa, tukevien urheiluliivien ei ole tarkoitus tuntua huomaamattomilta, kevyiltä ja saumattomilta. Niiden tarkoituksena on tukea rintoja kovassakin treenissä, jonka vuoksi ne valmistetaan venymättömästä ja tukevasta materiaalista.

Valitse liivit lajin mukaan

Sillä on tietysti väliä, millaiseen liikuntaan urheiluliivejä ollaan hankkimassa. Luonnollisesti sellaisissa urheilulajeissa, jotka sisältävät runsaasti hyppimistä, tärähtelyä tai nopeita liikkeitä, kuten vaikkapa juoksu, tennis ja tanssi, rinnat tarvitsevat erityisen vahvaa tukea. Jos taas lajina on esimerkiksi jooga tai pilates, näiden lajien harrastamiseen voi huoletta valita myös kevyemmät ja joustavammat urheiluliivit.

Hoida huolellisesti

Hyvin huolletut urheiluliivit kestävät kovassa käytössä noin vuoden. Urheiluliivien kohdalla onkin syytä muistaa, että ne on vaihdettava säännöllisesti, sillä vaikka liivit olisi valmistettu kuinka napakasta materiaalista tahansa, niiden tuki alkaa hiljalleen käytön myötä katoamaan.

Liivit tulisi aina pestä noudattaen niiden mukana tulevia pesuohjeita. Pesuaineissa kannattaa valita teknisiä materiaaleja suosivia ainesosia. Lisäksi, mikäli mahdollista, liivien tulisi antaa aina kuivua luonnollisesti, sillä kuivausrummun kuuma ilma voi vahingoittaa materiaalia.

fusion