Blog

Kotitreeni on kiireisen ihmisen pelastus

Nykyajan elämä on jatkuvasti kiireisempää ja liikkuvampaa, mutta tästä huolimatta vietämme edelleen paljon aikaa kotona. Moni liikkuisi mielellään aktiivisesti, jopa enemmän kuin oma aikataulu antaa myöten. Kiireiselle ihmiselle kotona treenaaminen tuo hyvän mahdollisuuden sisällyttää liikunta osaksi arkea.

Vaikka ei olisikaan perinteisen kuntosaliharjoittelun ystävä, voi kotiin tai omalle pihalle puuhailla helposti pieniä apuvälineitä, kuten esimerkiksi nojapuut tai penkin punnerruksia varten. Kuntosalilaitteet ovat lisäksi usein todella hintavia, kun taas puutavara on melko edullista, jonka lisäksi jo rakennellessa nousee varmasti hiki pintaan ja kunto kohoaa. Näiden muutamien vinkkien avulla saat kotitreenistä enemmän irti.

Kehonpainoharjoittelu onnistuu ilman lisävälineitä

Kehonpainoharjoittelu on ollut viime vuosien nouseva trendi ja se onkin mainio tapa harrastaa liikuntaa missä ja milloin vain. Voit lähes koska tahansa puristaa johonkin väliin muutaman kyykyn tai punnerruksen ja tehdä niitä pitkin päivää. Lisäksi kehon omalla painolla harjoitellessa syvät tukilihakset joutuvat koville, ja niiden vahvistaminen puolestaan auttaa arjessa ja ehkäisee loukkaantumisia. Muutama vatsalihasrutistus tai tasapainoharjoitus jaoteltuna pitkin päivää ei ole aikataulusta kiinni, vaan ne onnistuvat tarvittaessa vaikka työpaikan vessatauoilla.

Arkisten tekojen hyödyntäminen

Moni äiti kertoo kasvattaneensa hauistaan kanniskellessaan vauvaa ympäriinsä silloin, kun lapsi ei vielä osannut kävellä. Arjessa onkin monia mahdollisuuksia treenata ja arjen liikunta pitkin päivää on hyvä liittää osaksi kotitreeniä. Kävele seuraavalla kerralla portaat kantaessasi kauppakasseja ja tee muutama askelkyykky välissä. Hengästyt varmasti.

Oma temppurata

Mikäli asunnossa on tilaa tai käytössä on oma piha, on temppurata mitä hauskin tapa pysyä kunnossa. Lapsena monet varmasti rakastivat erilaisia leikkipuistojen välineitä, mutta kuka sanoi, ettei näistä voisi nauttia myös aikuisena. Erilaisia ramppeja ja esteitä voi rakentaa myös itse. Temppuradasta tulee hauskaa ajanvietettä koko perheelle ja siihen voi kuulua esimerkiksi puissa kiipeilyä ja erilaisia aikatehtäviä. Turvallisuus kannattaa kuitenkin pitää mielessä, eli on hyvä varmistaa, että osat varmasti kestävät kiipeilyä tai muuta treenaamista. Temppuiluun voi yhdistää esimerkiksi kyykkyhyppyjä ja punnerruksia, jolloin radalla suorittamisesta tulee kunnon treeni.

fusion