Blog

Kehitys ja motivaatio

Kuntosaliharjoittelu on pitkäjänteistä työtä. Kehitys ja tulosten paraneminen ei tapahdu hetkessä vaan vaatii pitkää pinnaa ja hyvää asennetta harjoitteluun. Myös oikealla ruokavaliolla ja riittävällä levolla on suuri osuus kuinka kehitys edistyy. Hyvin suunnitellulla ja oikeaoppimisella treenaamisella voidaan päästä myös kyllä nopeisiinkin tuloksiin. Muita kehitykseen vaikuttavia tekijöitä ovat harjoittelun monipuolisuus ja osittain myös soveltuva ruumiinrakenne.

Hyvän pohjakunnon omaaminen nopeuttaa myös kehitystä varsinkin harjoittelun alkuvaiheessa.

Alkuun kuntosalitreenaajalla voi hyvän harjoittelun ja riittävän ravinnon tuloksena paino nousta yli kymmenen kiloa vuodessa. Käytettävien painojen koko voi kaksin- tai jopa kolminkertaistua.

Alun jälkeen kehitys kuitenkin tasaantuu.

Riittävä monipuolisuus ja vaihtelevuus on myös edellytyksenä hyvälle kehitykselle. Harjoittelussa kannattaa vaihtaa tekniikoita, harjoituskulmia, painoja ja toistomääriä tietyin väliajoin. samalla tekniikalla kerrasta toiseen ei saada niin hyviä tuloksia vaan lihakset ikään kuin tottuu tehtyyn suoritukseen.

Hyvällä kehityksellä on myös positiivinen vaikutus motivaatioon. Hyvät tulokset pitävät mielen virkeänä ja auttavat entistä parempiin suorituksiin. Monipuolinen ja vaihteleva harjoittelu ja riittävä lepo pitää motivaation korkealla ja silloin kuntosalille lähtee erittäin mielellään.

Taukoja harjoittelussa on myös suositeltavaa pitää tasaisin väliajoin. Lihakset pääsevät palautumaan ja lepäämään kunnolla. Tauon jälkeen kroppa oikein vaatii salille pääsyä. Monesti myös tulokset harppaavat eteenpäin pienen harjoittelutauon jälkeen. Liian kovalla treenamisella vain väsyttää itsensä loppuun.

fusion